Wednesday, 9 March 2011

~ PRODUK FAQ

Apakah sebenarnya jus Maqui Patagonian?
 
Jus Patagonian Maqui  ialah campuran yang sangat menabjubkan dari Maqui Berry , Aloe Vera, Resveratrol, and Ionic Sea Minerals ke dalam minuman tambahan yang sangat berkhasiat dan lazat.

Buah- buah apakah yang terkandung didalam Jus ini? 
 Jus Patagonian Maqui mengandungi Maqui Berry, Aloe Vera, dan campuran buah buahan hebat seperti blueberry, strawberry, cranberry, bilberry, elderberry, and raspberry.

Apa itu Maqui berry?
Maqui Berry ialah buah antioksidan yang paling tertinggi di dunia.Penuh dengan anthocyanins,iaitu kumpulan zat tumbuhan yang memiliki potensi aktiviti antioksidan yang menawarkan kelebihan dalam kesihatan.

Dimana buah Maqui berry tumbuh?
Maqui Berry tumbuh secara khas di Daerah Patagonia,di Selatan Amerika iaitu sebahagian Selatan Chile dan Argentina.Dimana kawasannya jauh dari pencemaran industri,bermakna di tanam secara organik.

Kenapa ramai orang tidak dengar pasal Maqui Berry lagi?
Kerana ianya berasal dari kawasan yang jauh terpencil,dan tidak di jumpai secara kebetulan oleh kumpulan pemikir tegar sehingga saat ini.Buah Maqui Berry telah digunakan sekian lama sebagai pewarna dan perisa tambahan dalam sesetengah makanan dan minuman,tetapi khasiatnya dalam kesihatan baru sahaja kini di hargai.

Adakah Maqui Berry boleh di kategorikan sebagai buah terhebat?
Buah terhebat merupakan buah yang mengandungi konsetrasi antioksidan yang sangat tinggi sehingga dapat memberi sejuta  manafaat terhadap kesihatan.Kebanyakannya datang dari lokasi asing dimana secara tradisonalnya digunakan oleh populasi pedalaman terpencil untuk sekian lamanya..Oleh di sebabkan kriteria td,maka Maqui Berry boleh di katakan Raja Buah terhebat di dunia!.

Siapakan kumpulan pedalaman yang telah menggunakan Maqui Berry ini?
 Orang asli India Mapuche di Daerah Patagonia.Kumpulan ini merupakan sebuah kumpulan puak Amerika dari pedalaman yang kecil yang tidak pernah di kuasai oleh puak yang lebih besar seperti puak Incas atau penjajah Eropah atau pendatang baru.Manafaat kesihatan yang terhasil dari penggunaan Maqui berry dalam makanan,minuman,ubat ubatan telah di percayaai telah memainkan peranan utama kerana puak mapuche pada asasnya sangat besar,kuat,bijak,sihat dan laju daripada kebiasaanya.

Apakah maksud ORAC?
ORAC bermaksud Oxygen Radical Absorbance Capacity. Ia mengukur tahap aktiviti antioksidan yang berlaku.Semakin tinggi hasil ORAC dalam makanan,minuman atau makanan tambahan maka lebih banyak lagi potensi antioksidan tersebut terjadi.Dan Maqui Berry memiliki paling tertinggi tahap ORAC dalam kumpulan buah beri atau buah buahan yang lain di DUNIA,tahap ORAC nya telah beberapa kali mengalahkan juara sebelum ini,Acai Berry!


Apakah manafaat yang dapat diperolehi dari Maqui Berry?
Terlalu banyak sangat,dengan kandungan antioksidan yang masih banyak lagi belum di buktikan,maqui berry menyokong proses penuaan yang lebih sihat.Membantu mencantikkan kulit dan melindungi dari kerosakan sinaran matahari.ianya juga menambahkan kekuatan,stamina dan tenaga sekaligus membantu mengurangkan berat badan.ianya juga menormalkan tahap metabolisme kadar gula dalam darah,di mana sangat sesuai utk pesakit diabetis dan simptom awal diebetis.maqui berry juga menguatkan sendi dan otot badan.ia juga mempunyai COX 2-inhibiting aktiviti di mana dapat mengurangkan keradangan dan sakit yang berkaitan kondisi arthritis,ia juga menyokong fungsi sistem imun dan kardiovaskular dlm badan.

Apa kebaikan Aloe Vera dalam Patagonian Maqui Juice?
Aloe Vera membawakan lain-lain intipati yang sangat cemerlang dimana ianya dapat mengukuhkan lagi penyerapannya ke dalam badan.Ianya menyokong kesihatan dan fungsi yang betul dalam sistem pencernaan. dan dapat menyahtoksik dengan baik. Aloe Vera menentang bakteria jahat dan yis.Ianya menyokong pertumbuhan sel dan menyembuhkannya juga,malah dapat membantu kulit kelihatan sihat dan mampu mengurangkan keradangan dan sakit.Aloe vera menyokong kuat dengan betul fungsi sistem pertahanan badan,juga dapat mengawal berat badan dan juga kadar metabolisma gula- insulin dengan baik.

Dari mana Aloe Vera dalam Patagonian Maqui jus berasal?
Aloe Vera dalam Patagonian Maqui jus secara organik di tanam 5000 ekar ladang di Costa Rica.

 Apakah itu Resveratrol?
Resveratrol ialah antioksidan potensi yang di temui pada kulit anggur merah.Ianya bertanggungjawab memberi kebaikan terhadap kesihatan,di mana keadaan yang serupa di perolehi jikalau meminum arak merah.

Apakah sebahagian manafaat kesihatan yang diperolehi dari Resveratrol?
 Resveratrol mampu memperbaiki kesihatan dan memanjangkan usia.Ianya juga membantu pengurusan berat yang ideal,malah dapat merangsang aktiviti penyahtoksin dalam badan.Ianya juga anti radang dan dapat melindungi sistem kardiovaskular melalui beberapa kaedah.Membantu mencegah kanser dan juga penyakit parkinson dan alzheimer

Bagaimana Resveratrol dalam Patagonian Maqui jus di bandingkan dengan arak merah?
1 hidangan(1 auns) Patagonian Maqui Juice menyamai resveratrol yang ada pada 7 botol arak merah secara purata.bermakna seseorang peminum arak yang ingin mendapat kebaikan resveratrol perlu mengambil lebih 200 botol bagi menyamai jumlah resveratrol dalam 1 botol Patagonian Maqui juice.Kesimpulannya,tidak perlu minum arak merah semata-mata ingin mendapatkan khasiat resveratrol kerana dalam 1 botol Patagonian Maqui Juice saja sudah ada khasiat resveratrol yang sangat tinggi.

Apakah kegunaan Ionic Sea Minerals dalam Patagonian Maqui Juice?
Mereka merupakan sumber mineral yang terpilih yang dapat di serap sepenuhnya dan sedia di gunakan di dalam badan.

Apakah khasiat kepada kesihatan mineral terpilih tersebut?
Jejak mineral terpilih yang di perlukan untuk penyerapan khasiat dan zat dari kawasan pencernaan sepenuhnya.Ianya membantu zat zat bekerja dengan sempurna untuk badan,malah bagus bagi pengeluaran sel sel sistem saraf dan kontraksi otot.Mereka juga penting kepada hati,buah pinggang dan menyahtoksin dalam badan.


No comments:

Post a Comment